Ullensaker kommune har tildelt Stiftelsen Trandum kommunens kulturvernpris for 2020.

I sin begrunnelse trekker kommunen fram «stiftelsens imponerende arbeid for etableringen av Arena Trandum, med ivaretakelse av historisk verdifull bygningsmasse og formidling av viktig historie».

-Totalt overraskende, men veldig gledelig og ikke minst forpliktende, sier styreleder Lars Johan Sølvberg. Den tidligere generalinspektøren for Hæren sier tildelingen viser at stiftelsens arbeid blir tatt på alvor.

-Dette er en veldig hyggelig påskjønnelse for alle som har lagt inn så mye tid og krefter for å gjenreise det historiske Trandum og realisere Arena Trandum, sier han.

Arena Trandum skal bli et nasjonalt kulturhistorisk kunnskaps- og opplevelsessenter som fokuserer på landmakt. Sølvberg og daglig leder Petter Aunaas har jobbet med dette prosjektet siden 2014. Stiftelsen ble etablert i 2015.

Senteret skap stå på tre pilarer. Hærsamlingen skal formidle landstyrkenes nyere historie. Veteranbase Trandum er allerede et samlingssted for veteraner som har tjenestegjort for Norge og basen vil bli videreutviklet i årene som kommer. Trandum-instituttet skal bli landstyrkenes egen tenketank, som også skal støtte utviklingen av de andre to pilarene i Arena Trandum.

Del denne artikkelen: velg din plattform!

RELATERTE ARTIKLER

Likte du denne artikkelen kan du utforske flere innlegg nedenfor

TILBAKE TIL NYHETER